2018. október 23., kedd

MÁRIA, A MAGYAROK BOLDOGASSZONYA

Mária, a magyarok Boldogasszonya c. kiállítás

A Mária, a magyarok Boldogasszonya c. kiállítás korunkban, amikor
Európában a keresztény értékrendet háttérbe szorítják, éppen
a keresztény értékrend megerősítését szeretné szolgálni és
hangsúlyozni úgy, ahogy a leghathatósabb védelmezőnket - Boldogságos
Szűz Máriát -, a Katolikus Egyház a Krisztus-misztérium összefüggéseiben 
ünnepli a liturgikus év során.



Ily módon, ebben a tematikus formában, eddig még e téma a kortárs magyar szobrászatban, a kerámiaművészetben, nem került feldolgozásra.

***

A Józsa Judit Művészeti Galéria fő célja az igényes, minőségi, színvonalas, értéket képviselő, magyar képző-, ipar- és népművészeti alkotók és alkotásaik bemutatása, árusítása is. A Galériában az Európa-szerte ismert és elismert, csak Korondon, a családi portán kapható, Józsa kerámiákat is árusítják. Kézjeggyel ellátott, zöld vagy kék színben, fehér alapon kék díszítéssel, illetve sárga-barna-zöld színekben pompázó, eredeti korondi kerámiáiból válogathatnak. A hagyományos erdélyi motívumokkal díszített, színes vázák, korsók, csészék, csuprok, tálak, tányérok szebbé varázsolják mindennapjainkat.

Józsa Judit kiállításai alkalmával tartott tárlatvezetések tapasztalatai alapján nagy az igény és az érdeklődés a művészeti témájú ismeret- és kultúraterjesztő előadások iránt. Ezért 2015. március 12-én megkezdte működését a „Józsa Judit Szalon”. Itt különböző, döntően, de nem csak művészeti témájú előadásokat hallhat a közönség, hanem vannak, ill. lesznek irodalmi, komolyzenei események, író-olvasó találkozók, a magyar hagyományokon alapuló, kortárs viseletet megújító divatbemutatók.

Józsa Judit a galériában bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai és külhoni, színvonalas magyar képző-, ipar- és népművészeknek. Művészettörténészként is fontosnak tartja a magyar művészek, különösen a keramikusok, megismertetését a hazai lakosokkal és a külföldi turistákkal. Ugyanakkor nem szeretné a bemutatkozási lehetőséget csak a kerámia műfajára korlátozni, hanem összművészetben gondolkodik. A Galériában helyet kapnak a textil-, az ötvös, az üveg-, a szobrász-, a festőművészek és alkotásaik is, időszakos, tematikus kiállítások keretében.

Józsa Judit szeretné összefogni azokat az alkotókat, akiknek fontos a hazaszeretet, az egészséges nemzeti öntudat, a helyes önértékelés, és ezt megfelelő színvonalon művelik.



(http://www.jozsajudit.hu/)


------------------------------------------------------------

(Fotó: Polgár Julianna (JulCSIllag-fotó®))

------------------------------------------------------------

Szerző/Leközlő:


Polgár Julianna
(szerk.- és fotórip., könyvtáros - volt Duna TV, MTI – gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő - POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com)
tag - Magyar Újságírók Közössége - nemzetközi sajtóig. szám: R-1649)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

POLGÁR JULIANNA KÉPRIPORTJA






 





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése