2013. december 6., péntek

VI. TENNIS CLASSICS (2013.)

A legnagyobb teniszcsillagok részvételével rendezték meg a Tennis Classics 2013. gálát




A december 2-i sajtótájékoztatón Taróczi Balázs teniszbajnok, főszervező elmondta, hogy 15 h-kor lesz a ,,kapunyitás". 6 külföldi versenyző nagyobb részt angolul beszélt, amit az épp ,,showman"-t játszó Szujóka lelkesen fordított és értelmezett. Kérdéseket kaptak egymásról, amelyekre hatalmas kacagással igyekeztek válaszolni!

 







A Tennis Classics 2013. sztárjai:

•Pat Rafter
•Mats Wilander
•Marcos Baghdatis
•Tommy Haas
•Jo-Wilfried Tsonga
•Gael Monfils (David Ferrer helyett!)






Rafter nyerte a Tennis Classics szeniorcsatáját

Az ausztrál Pat Rafter legyőzte a szintén volt világelső svéd Mats Wilandert a Papp László Sportarénában zajló VI. Tennis Classics gála nyitómérkőzésén.
A két US Opent nyert, 40 éves Rafter a rá jellemző szerva-röpte stílusban támadott, míg hétszeres Grand Slam-tornagyőztes, kilenc esztendővel idősebb riválisa remek alapvonaljátékkal és pontos elütésekkel védekezett.

Az ausztrál klasszis - aki egy átemelésnél általános derültségre felütötte a labdát a mennyezeten lógó kijelző tetejére - végül 9:6-tal hozta a meccset, a budapesti eseményen ugyanis valamennyi találkozó kilenc nyert gémig tart.
,,Lassú a pálya, és ezen a borításon sok gondot jelentett Pat különleges kick-szervája" - nyilatkozta a meccs után Wilander, aki televíziós kommentátorként januárban az Australian Openen működik majd közre.
Rafter kifejtette, 2002-es visszavonulása óta is próbál formában maradni, de ezt megnehezíti, hogy szereti a csokoládét és a finom vörösborokat is.

A folytatásban a jelenlegi sztárok közül előbb a francia Jo-Wilfried Tsonga (10. a világranglistán) a ciprusi Markosz Bagdatisszal (87.) csap össze, majd a német Tommy Haas (12.) a sérült spanyol David Ferrer helyére beugrott francia Gael Monfilsszel (31.) találkozik.
A mostani élteniszezők négyes torna formátumban küzdenek meg, az elődöntőkben alulmaradt két játékos páros bemutatót tart később a két ,,szeniorral", s ezt követi majd 20 órakor a finálé.



(Forrás: tennisclassics.hu, MTI)

---------------------------------------------

(Fotó: JulCSIllag-fotó®)

(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése