2013. március 27., szerda

BUDAPESTI TÁNCFESZTIVÁL

Szenvedély, rítusok, tomboló érzelmek, misztikum és megtisztulás, humor és tisztelgés – mindezzel találkozhatnak 2013. április 19-29. között a Budapest Táncfesztivál nézői.



Mindez színpadainkon kel életre itt a Nemzeti Táncszínház Színháztermében és a Fesztivál Színházban (MŰPA) neves nemzetközi és a hazai vezető tánctársulatok előadásain keresztül. Addig, amíg saját lényünkön nem tapasztaltuk meg jelentésüket ezek csupán szavak. Átélésükben azonban segítséget nyújt a tánc univerzális formanyelve, amely életre kelti a testben élő tudást.
A Budapest Táncfesztivál idén gazdag nemzetközi programválasztékot kínál, fellép a brazil Grupo Corpo, a német Company fabrik Potsdam és a cseh South Bohemian Ballet. Azonban nagyon gazdag a hazai kínálat is. Fesztiválunkon lesz a Közép-Európa Táncszínház Horda és a Magyar Állami Népi Együttes Szarvasének című előadásának premierje, valamint a Szegedi Kortárs Balett Stabat materének budapesti bemutatója.  Az idei Táncfesztivál egyik unikuma az idén húsz éves Bozsik Yvette Társulat 1999-ben bemutatott Tavaszi áldozatának felújított változata, amely a Le Sacre du printemps 1913-as bemutatójának századik évfordulójára készült. A neves centenárium inspirációja visszaköszön a Budapest Táncszínház programjában is.
Híven hagyományainkhoz április 29-én, a Tánc Világnapján gálaesttel ünneplejük a hazai táncszakmát, e napon adja át ugyanis a Táncszövetség a szakmai díjait és ezen az estén kerül sor az Imre Zoltán díj átadására is. Terveink szerint, 2013. április 29-én, egyszerre két különleges Gálaestnek lehetünk résztvevői. Igazán különleges műsor lesz, vájuk Önöket!
 
 
(Szövegforrás: B. Táncfesztivál)


(Fotó: JulCSIllag-fotó®)



(Szerző/Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő-riporter - Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése