2013. október 22., kedd

I. KLEMENTINA BÁL A DUNA PALOTÁBAN

I. KLEMENTINA BÁL A DUNA PALOTÁBAN
 



Bíró Ildikó – igazgató:

A Duna Palota épülete 1897-ben Lipótvárosi Kaszinóként nyílt meg. A Kaszinó minden estélye, hangversenye, előadása, matinéja eseményszámba ment. Gyakran rendeztek kiállításokat és rendszeresen tartottak bálokat. Munkatársaimmal arra törekszünk, hogy a 116 éves Duna Palota rendezvényei is hasonlóképpen megbecsülést váltsanak ki a közönségtől. Ennek jegyében működtetjük a Duna Művészegyüttest és a Duna Szimfonikus Zenekart, továbbá képzőművészeti kiállításokat, koncerteket, színházi előadásokat, könyvbemutatókat szervezünk.

November 9-én, este 7 órától a csodálatos Duna Palota egy más arcát mutatja: hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg az I. Klementina Bált. Névadója a Kaszinó első elnökének, Falk Miksának a felesége.

A régi korok klasszikus báljait idéző mulatságot szeretnénk szervezni, amelynek szépsége, eleganciája, hangulata és a táncolás öröme feledteti a hétköznapok gondját, baját. Egyben erősíti a magyar polgárok nemzeti identitását. Szeretettel hívom, legyen Ön is részese a varázslatnak.


Béres Klára - az I. Klementina Bál fővédnöke:

Felgyorsult, rohanó világunkban, munkánkban, családi és társadalmi életünkben is időről-időre meg kell állnunk, hiszen az egészséges életben helyet kell adnunk a lelki feltöltődésnek is. A közösségek és az összetartozás ereje segít elviselni a nehézségeket, megőrizni a lelki és ezen keresztül a testi egészséget.

Ehhez kínál kitűnő alkalmat a Duna Palota I. Klementina Bálja, amelyet Bíró Ildikó igazgató és munkatársai a polgári értékektől vezérelve álmodtak és rendeznek meg. A szürke hétköznapok között felhőtlen, kötetlen, a szó nemes értelmében jó mulatságot, kikapcsolódást teremtenek számunkra. Lehetőségünk lesz találkozni régi barátokkal, új ismeretségeket kötni, felemelő környezetben, csodálatos zene, tánc, finom étkek és kiváló borok kíséretében. A Duna Palota a nagy elődökhöz, az örökséghez méltón, értékteremtő alkotókkal és alkotásokkal az értékmentő közösségért dolgozik.

Értéket menteni vidáman is lehet, tartson Ön is velünk!


MŰSOR

19.00 Kapunyitás

19.40 Himnusz | a Duna Szimfonikus Zenekar vonósai

19.50 Bíró Ildikó, a Duna Palota igazgatója és Béres Klára, az I. Klementina Bál fővédnöke köszönti a vendégeket

20.00 „Divatban az érték – örökség és frissesség” Hampel Katalin, Harmony Art (Bánky Zsuzsa, Gisztl Anna és Szabó Gyula) és Takács Zsuzsa divatbemutatója

21.00 Vacsora

22.00 Részlet Shakespeare „Rómeó és Júlia” c. színművéből, Lukácsi Huba rendhagyó rendezésében; Közreműködik: Endrédy Gábor színművész és Gellért Sára , a Latinovits Zoltán Diákszínpad tagja

22.10 Nyitótánc – a Duna Művészegyüttes bemutatja Juhász Zsolt koreográfiáját

22.20 Kék Duna keringő • Déli rózsák keringő • Csárdás • Tangó • Arany és ezüst keringő

23.30 Szalonzene

24.00 Jótékonysági tombolasorsolás

00.30 Szalonzene



MEGJELENÉS

Hölgyeknek estélyi ruha / Uraknak szmoking vagy sötét öltöny



JEGYEK

Sétálójegy: 3.000 Ft
Az első emeleti Galérián fizető büfé áll a sétálójegyet vásárlók rendelkezésére.

Vacsorajegyek:
I. kategória, Bálterem: 16.000 Ft
II. kategória, Bálterem: 12.000 Ft
III. kategória, Széchenyi terem: 6.000 Ft

A vacsorajegy tartalmazza a bálon való részvételt, a programokat, a báli gálavacsorát és a hozzá felszolgált borokat, ásványvizet. Kérjük tisztelt vendégeinket, amennyiben vegetáriánus vacsorát szeretnének, akkor azt már a jegyrendelésnél (e-mailben, faxon), legkésőbb a jegyátvételkor jelezzék, mert a bálon már nincs lehetőség a menü módosítására. A Bálteremben az asztalok 6 fősek, a Széchenyi teremben 10. A műsort több kivetítőn is figyelemmel kísérhetik.



(Forrás: Duna Palota)

-------------------------------------------

(Leközlő:

Polgár Julianna
(szerkesztő- és fotóriporter – volt Duna TV, MTI - gmzsa_pol_dtv_mti8@yahoo.com;
főszerkesztő – POLGÁRI ÖSSZMAGYAR RÖVIDHÍR MÉDIA;
GYÖNGYSZAVÚ MÚZSA MÉDIA - gyongy.pol.dtv.mti8@gmail.com;
budapesti tudósító - HUNSOR.SE; MAGYAR PÓLUS MÉDIA - lillatti8@gmail.com))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése